söndag

jag ströläser i tidningarna, pojkvännen lagar sen frukost, ur stereon strömmar Kimya Dawson och Adam Green. Moldy Peaches! Jag hade nästan glömt bort att de fanns, trots att jag var så förälskad i deras lo-fisound en gång i tiden. 

Moldy Peaches är bara en av tusen detaljer som gör Juno till en sådan märkvärdig liten pärla, en värdig vinnare av årets Star Audience award.

Och åh, jag kan inte låta bli att charmas av Diablo Cody, manusförfattaren som bloggar om hur konstigt livet har blivit nu när hon plötsligt är Hollywoods alternativa it-girl. Hon är rå och rolig och verkar uppriktigt njuta av sitt kändisskap, vilket känns rätt skönt. Ellen Page är strålande (och uppfriskande nog befriad från ett uselt självförtrende, inbillade viktproblem, falska vänner och andra, liknande svårigheter som tonårsflickor på film brukar dras med) men det är tack vare Diablo Codys smarta, snabba dialog som filmen lyckas med något så ovanligt som att låta… äkta.

Kanske är det för att hon faktiskt gillar tonårstjejer, hon verkar tycka att de är intressanta som personer – och det är ganska ovanligt i en industri där tonårstjejer ofta porträtteras som shoppingprinsessor/make-overobjekt/våldtäktsoffer. 

Wired hade en artikel om henne för någon vecka sedan: Diablo Codys Tips for Blogging Your Way to Hollywood Success. 

Här är listan: 1) se till att plugga ”creative writing” på college 2) börja blogga och vänta på att bli upptäckt (och se till att göra det medan bloggfenomenet fortfarande är nytt, så att det är lätt för hugade agenter att snubbla över din blogg) 3) skriv dina memoarer vid 24 års ålder och få dem publicerade (det förutstätter förstås att du har gjort något intressant och/eller allmänt omoraliskt. Diablo lämnade ett jobb i reklambranschen för att bli strippa.) 4) skriv/sälj ditt första manus 5) producera ett teveprogram för Steven Spielberg. Voilà – så enkelt är det. 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s