apropå humor…

… brukar det ju sägas att komedi är tragedi plus tid. Typ. Det där med tiden är väl en smaksak, i rätt sammanhang finns det förstås få saker som är så skrattframkallande som tragedier och personliga katastrofer.  Så det är inte särskilt märkligt att paret bakom bedårande, smarta, popkulturnördiga feel-goodserien Gilmore Girls, Amy & Dan Sherman-Palladino, hakar på oups-jag-är-35-och-vill-ha-en-bebis-tåget och gör en komediserie om en kvinna som ber sin syster föda hennes barn. Ämnet är aktuellt, plågsamt och har därmed en hyfsad potential att locka till skratt. Skådisarna – Parker Posey och Lauren Ambrose – är skickliga, åtminstone har de varit det i andra sammanhang (jag tycker fortfarande att Claire i Six Feet Under är en av tidernas bästa teveseriekaraktärer). Ändå verkar resultatet bli… tja, förfärligt. Riktigt vidrigt, faktiskt.

The Return of Jezebel James hade premiär i USA i går kväll och det är bara att konstatera att teamet inte verkar ha lärt sig ett dugg av att piloten sågades sönder och samman när den släpptes. Parker Posey spelar fortfarande över, hon himlar vildsint med ögonen, gör märkliga miner med öppen mun och levererar varje replik som en ansträngd punch line. ”Adoption? Yeah. I don’t know. I don’t think I’m the adoption type. I get a little freaked out when strangers use my bathroom, y’know.” *drum roll*

Dialogen avbryts fortfarande – och på helt fel ställen – av pålagda skratt. Underbara Lauren Graham hade möjligen kunnat göra Poseys roll varmare och mer sympatisk, men inte ens hon hade klarat av att rädda en så miserabel start. Det måste vara bittert för Amy & Dan att se nya ”Baby Mama”-trailern, där Tina Fey spelar i stort sett samma karaktär som Posey – men med charm.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s