måndag

Via Nicholas D Kristof hamnade jag här – ”Implicita associationstestet” – och nu gillar jag inte riktigt mitt undermedvetna. Fast jag är åtminstone inte ensam om mina undermedvetna fördomar – 54 procent av testdeltagarna har en medelstark eller stark koppling mellan manligt – naturvetenskap och kvinnligt -humaniora, medan endast 4 procent hamnar i motsatta änden av skalan.

”Nedan finns tolkningen av ditt IAT resultat följt av frågor om vad du tror om dess innebörd. Nästa sida förklarar uppgiften och innehåller mera information. Där finns till exempel en sammanfattning av vilka resultat de flesta har fått på den här uppgiften.

Ditt resultat visar på: Medelstark association mellan Manligt och Naturvetenskap samt mellan Kvinnligt och Humanistiska ämnen.

Tolkningen beskrivs som en ”automatisk association mellan Manligt och Naturvetenskap” om du svarade snabbare när Manliga namn och ord som hör till Naturvetenskap skulle klassificeras med samma tangent än när Manliga namn och ord som hör till Humanistiska ämnen skulle klassificeras med samma tangent. Beroende på styrkan i ditt resultat kan din automatiska preferens beskrivas som ”viss”, ”medelstark”, ”stark” eller ”liten eller ingen preferens”.”   

 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s