Zandén och Gyllenhammar…

…lyckas igen.

”Ett litet land saknar fördelen av variationer i sin struktur, makten delas av alltför få, vi slår oss för bröstet med vår egen förträfflighet. Har vi redan glömt att nazisterna var så säkra på vår lojalitet att de inte ens behövde invadera oss?

Våldet ingår i det mänskliga minnet, den är en del av vårt arv, att förtränga det är mer farligt än att ta fram det i ljuset.

Kvinnor kan tända på gränsöverskridande. Var finns Sveriges vackraste kvinnor? Enligt en av våra mest dominerande rättspsykiatriker sitter de i väntrummen på fängelseavdelningarna för våra farligaste kriminella. Många av dessa har skrivit till internerna och bett om att få bli deras kvinnor.”

Eftersom vissa kvinnor tänder på ”farliga män” gör alltså alla kvinnor det, egentligen, om de bara skulle våga vara sanna mot sig själva. Att hävda något annat är hyckleri och moralpanik, anser Z och G. Jag antar att syftet med artikel 2 var att reda ut svamlet i artikel 1, men argumenten blir faktiskt bara mer befängda. Frågan är om det är den här typen av råd som Zandén ger när hon jobbar som terapeut?

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Zandén och Gyllenhammar…

  1. Det är inte bara vissa kvinnor, det är seriges vackraste kvinnor, och de vet ju bäst 😉

    jag var på ett fängelse en gång, och det var så konstigt, det är lite som att vara på ett dagis. Det var som om de inte var riktiga män. De kriminella skyller i från sig som småbarn, har all möjligha komplexoch kan inte ta ansvar ens för sina egan handlingar. Väldigt omanligt. Om mina grottmänniskoinstinkter vill ha en ”riktig karl” som är stor och stark och kan beskydda så är det ju just de kraven ”Farliga män” inte når upp till. Jag tror att de är missriktade moderskänslor och självdestruktivitet som får vissa kvinnor att dras till sådana.

    förresten så har de fel. Jag anser mig tillhöra kategorin sveriges vackraste kvinnor och jag sitter inte där. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s