Det var ganska roligt…

…att upptäcka att Dick Erixon retat upp sig på en artikel jag skrev häromdagen. Erixon är indignerad över att jag och Heidi Avellan har attackerat stackars Sarah Palin, enbart för att hon är kvinna!

”…detta att erkänna en kvinna för hennes kompetens, även om man inte håller med i sak, förmår inte så kallade liberala kvinnor. De hatar kvinnor som inte är som dem själva. Män får ha andra åsikter och kan respekteras för det, men kvinnor? Absolut inte! De ska dras i smutsen för att de har fräckheten att uttrycka sina uppfattningar som kvinnor.”

Just det. Och det är därför jag ägnar merparten av mina dagar åt att slentrianmässigt angripa och håna kompetenta, erfarna politiker som Mona Sahlin och Maria Wetterstrand (de kan visst aldrig hålla tyst om vad de tycker!), medan jag respekterar politiker som Jimmie Åkesson. Han är ju man.

Ärligt talat har jag verkligen svårt att fatta den bubblande Palin-entusiasmen i vissa kretsar i Sverige. Jag tvivlar inte på att hon är charmig, begåvad och intelligent, även utan vicenomineringen hade hon säkert haft kapaciteten att med tiden göra en lysande politisk karriär – men varför skulle man vilja ha en politiker utan utrikespolitisk erfarenhet ett hjärtslag från presidentposten?

Annonser

5 kommentarer

Filed under Uncategorized

5 responses to “Det var ganska roligt…

 1. Leffe

  Man kanske tänker på att annat än utrikespolitisk erfarenhet är mer centralt för rollen som vicepresidentkandidat?

  Hur tror du demokraterna tänker som nominerar en president och en vicepresident som båda helt saknar erfarenhet av ett exekutivt ämbete? Att fatta svåra beslut dag efter dag är en svårighet i sig, något som en senator aldrig behöver lära sig. En guvernör däremot måste kunna just detta för att överleva.

  I min ögon är det rätt givet att McCain-Palin kompletterar varandra bättre än Obama-Biden. Och då har jag blicken på kandidaternas CV:n, ingen annanstans.

 2. Karin

  Visst, som vice och ordförande för senaten behöver man inte samma typ av kompetens som för presidentposten. Som komplement funkar Palin troligen fint. Men med tanke på McCains ålder finns det faktiskt en större risk än vanligt för att hans vice skulle behöva ta över – och då ska extremt komplexa beslut som påverkar stora delar av världen fattas av en person som tidigare varit borgmästare för en stad på cirka 5000 personer och guvernör för en stat på en dryg halvmiljon (med ovanliga och gynnsamma ekonomiska förhållanden). Och vad gäller det där med exekutiv erfarenhet är det, vad jag vet, inte givet att guvernörer blir bättre presidenter än senatorer – presidenter måste förstå hur kongressen fungerar och få den med sig.

 3. Leffe

  Då får du väl lov att bedöma vilken VP som Palin skulle få om McCain dör – det är väl knappast rimligt att kräva att hon ensam ska utklassa duon Obama-Biden?

  Presidenten måste förstå kongressen, visst. Men det är bara en begränsad del av jobbet som handlar om lagstiftning. Exekutivmakt är en annan sak.

 4. Karin

  Nej, det är nog ingen som begär att hon ensam ska utklassa Obama-Biden. Men hon ska vara kunnig nog att bli president om något skulle hända McCain. Och det visade hon rätt tydligt i Charlie Gibson-intervjun att hon inte är. Hennes resonemang i flera viktiga utrikespolitiska frågor var skrämmande ytliga – och ibland extremt förvirrande.
  “We must not, Charlie, blink, Charlie, because, Charlie, as I’ve said, Charlie, before, John McCain has said, Charlie, that — and remember here, Charlie, we’re talking about John McCain, Charlie, who, Charlie, is John McCain and I won’t be blinking, Charlie.”

 5. Karin

  Okej, nu när jag har läst hela utskriften från Gibsons intervju visar det sig att hon inte var riktigt lika illa påläst som det verkade i tv. Men jag är fortfarande djupt skeptisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s