Borgerliga mordbrännare?

Kulturhuset Cyklopen i Högdalen har bränts ned, det misstänks att nazister har utfört dådet. Enligt Kajsa Ekis Ekman på DN:s kultursida är bakgrunden ”nerlagda bibliotek” och ”skolor som tagits över av privata företag”:

”Man ser inte att bränder bara är den maktlöses version av utförsäljning. Att ideologin kommer uppifrån och genomsyrar hela vår tid: det gemensamma ska bort! Och det som beslutas av politiker får sin motsvarighet på gatan. När det talas om stålbad, nolltolerans, tuffare tag och hårdare krav, kommer någon därute göra kött av orden. Och när de senare visar sig upp med sin kropp och allt, ser de så outhärdliga ut att ingen vill kännas vid dem.”

Just det. Och när ”aktivister” på vänsterkanten krossar, bränner och förstör, när de saboterar för enskilda näringsidkare, så är det förstås för att politiker under årtionden av sossestyre har betonat det gemensamma och det kollektiva? 

(Det senare är förstås en bisarr teori som ingen liberal ledarsida med självaktning skulle publicera. DN Kultur verkar inte ha motsvarande spärrar.)

——

För övrigt håller jag med Sanna i SvD: det ideella engagemanget bakom Cyklopen är imponerande. Och det är riktigt sorgligt att stället har bränts ned.

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Borgerliga mordbrännare?

 1. denuntia

  Och en ren tillfällighet att det brändes ner just nu.

  Det har inte något med samhällstillståndet i övrigt att göra alls, eller hur?

  Du verkar förstå saker. Varför uppstår våldet? Varför fördjupas konflikten. Missförstår dessa grupper varandra djupt?

  Började det med att ena gruppen tog den andra gruppens skolmaskot på högstadiet och så eskalerade det bara därifrån?

  Det borde rimligen finnas en orsak på ett övergripande plan eftersom det tycks vara ett bredare samhällsfenomen än just två rivaliserande skolklasser som bråkar om vem som ska få hänga i ena sidan av fotbollsplanen på rasten. Eller hur?

  Är de inte tillräckligt informerade om hur mycket mer de skulle tjäna om de startade företag istället kanske? Jag törstar efter kunskap… snälla släck min låga.

  En liberal ledarsida med självaktning borde väl rimligen ha svar på dessa frågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s