Boktipset

Boktipset alltså, vilken sajt! När man väl kommit förbi spärren att sätta betyg på böcker från ett till fem (hur jämför man LM Montgomery med Kurt Vonnegut? Hur ska man kunna välja mellan Anna Karenina och Stina Wirséns ”Vem är arg?”) går det av bara farten.

Jag ger varje bok en sekund och låter magkänslan bestämma. Efter en stunds klickande blir jag riktigt upprymd av att få dela ut femmor till favoriterna, det känns härligt, som att ge små presenter i smyg. Jane Austen! Barbro Lindgren! Hjalmar Söderberg! Alice Munro! Se här, så mycket jag tycker om er.

Sajten lyssnar och förstår. Efter bara några klick begrep den att jag älskar Tove Jansson och ryggar för allt som luktar new age. Och nu, när jag väl har börjat lita på den, tro på alla goda råd den ger mig, talar den om för mig att jag borde växa upp, släppa min fixering vid noveller och allmän Americana och ge mig på en mer stadig, nordisk kost. Mina framtida favoriter heter visst Väinö Linna, Torgny Lindgren, Kerstin Ekman och Sonja Åkesson.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Boktipset

  1. Mikaela

    Haha, nu är vi 98% bokkompatibla! Knappt ens någon bråkmån kvar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s