Company Picnic

dwightralf

Säsong fem av the Office har verkligen varit en njutning. Jag trodde ett tag att serien var på väg att dö, men sedan kom The Michael Scott Paper Company och räddade alltihop – det var ett så briljant sätt att beskriva lågkonjunkturen, låta Michael utvecklas och ruska liv i de övriga karaktärerna på en och samma gång.

Och efter ”Company Picnic” ser jag verkligen, verkligen fram emot säsong sex. Det var en perfekt avslutning, ett sammanhållet avsnitt där ingenting kändes överflödigt.

Mina favoritögonblick var nog:

1. Introduktionen av James Urbaniak som Dwights bästa vän Rolf, som verkar vara en kopia av Dwight själv, eller snarare en förstärkning av honom.

– We met in a shoe store. I heard him ask for a shoe that would increase his speed and not leave any tracks.

Jag gillade Rolf rakt igenom, inte minst scenerna där han slänger ur sig diverse elakheter mot Angela för att hon krossat Dwights hjärta. Eftersom hela Scranton-gänget envisades med att vara sina mest sympatiska jag behövdes Rolf som motvikt.

2. Alla stunder med Michael och Holly. Tidigare var jag en övertygad Jim & Pam-shipper, men kemin mellan Michael och Holly slår det mesta jag sett på teve. Så fort hon finns i närheten blir Michael en bättre människa; varmare, vänligare, mer begriplig.

Det lyckades manusförfattarna illustrera på ett lysande sätt i ”Company Picnic”. Michael från säsong ett eller två hade lyckats sjabbla bort alla fina ögonblick med Holly, han hade sett till att själv hamna i centrum av någon sorts skandal eller drama. Michael i säsong fem är vuxnare, mer empatisk – han vet att hon vet vad han känner, att tillfället inte är rätt valt. Och åh, det blir alldeles makalöst rörande och bitterljuvt romantiskt.

3. Och sen, mot slutet, ett känslosamt Jim & Pam-ögonblick, återigen filmat på behörigt avstånd, precis som kyssen i slutet av säsong två.

michaelholly

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s