Midsommar

Ska vi gå och bada? Det är ruggigt, kallt, molnen har samlat sig till ett mörkt Mordor i horisonten. Men glittret från sjön syns hela tiden i ögonvrån. Under eftermiddagen ger vi efter, en efter en. Klart vi måste bada!

Handdukar och badkläder rotas fram, det är uppställning utanför huset. Då kommer regnet. Inget lätt, vackert duggregn, utan det vräker ner. Alla försvinner åt olika håll för att rädda något eller för att själva undkomma.

Kvar står T och jag. Vi har knappt setts sedan gymnasiet, men just då blir vi sexton igen. Utan att tveka fortsätter vi nedför backen, springer förbi kohagen, klättrar över en gärdsgård med taggtråd, hoppar över en bäck. Regnet tar sig rakt igenom jackan, sommarklänningen är tung, klistrad mot benen, men det gör detsamma, där är stranden, att vända om vore en omöjlighet.

Handduken hamnar på den våta klipphällen. Någonstans fanns en baddräkt, men den känns överflödig. T är redan långt ut och simmar så jag hoppar i, tar några tag rakt ut i sjön tills armarna börjar domna.

När jag springer upp igen duggregnar det bara, men handduken är fuktig, kläderna genomdränkta. Det tar flera timmar innan håret torkar och jag slutar huttra. Men det spelar ingen roll. Spontana midsommardopp i hällregn är just vad jag längtar efter resten av året.

Annonser

3 kommentarer

Filed under Uncategorized

3 responses to “Midsommar

  1. Bra gjort. Hoppas alla som bangade fick gå runt resten av kvällen med en känsla av att vara misslyckade.

    • Karin

      Hah, de satt inne vid den öppna brasan och verkade inte skämmas ett dugg utan ha det riktigt trivsamt… sen badade flera dagen därpå, när det var uppehåll.

  2. Peter

    Vi hade det så mysigt så, vi som stannade i det ”torra”. Dessutom lyckades jag ju faktiskt rädda en bortglömd iPhone och en kamera undan haglet. Och frågan är egentligen vad som är värst, badkrukor eller badfascister?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s