Evenemangsantipati

Dan Hallemar skriver det som behöver skrivas om Volvo Ocean Race:

På morgnarna “öppnar” Skeppsbron klockan tio. En kajpromenad kan inte öppna klockan tio, som om det var någon boutique för seglardojor.

Dessutom ger han sig på evenemangshysterin i Kungsträdgården, och sånt är ju alltid sympatiskt. Att såga evenemangen alltså. Förutom under den korta körsbärsblomsäsongen är Kungsan en av Stockholms mest outhärdliga platser: Stiletto Run! Rix FM Festival! Pro Superbike! Ronald McDonald på skridskobanan! Poker in the Sky! Paintertainment! Accordion Club! Smokinglirarna! Conga i Kungsträdgården!

Vad hände med, ni vet, en vanlig park, ett ställe där man kan vila benen, äta en glass, kika på folk, prata en stund, tjuvlyssna – och det utan att underhållas av hamburgerclowner eller diverse C-artister som wailar sig igenom säsongens D-hits i skrälliga högtalare?

Annonser

5 kommentarer

Filed under Uncategorized

5 responses to “Evenemangsantipati

 1. Oj, C-artister som sjunger D-hits? Du menar att C-artisterna inte ens lånar någons B-hits? Eller sjunger sina egna C-hits?

 2. Karin

  Hah, det där var ingen särskilt genomtänkt kommentar, inser jag nu. Jag föreställde mig nog dokusåpaartister som haft en eller annan halvhit men sen vill få ut sitt nya material, sånt få har hört och ännu färre gillar.

 3. punkthus

  Jo behandlingen Kungsan är intressant. Skrev det här
  http://www.arkitekt.se/s12717
  för fem år sedan, anar att det är likadant idag, men har inte kollat upp det.

 4. Karin

  Oj, nu har jag läst och är lite chockad. Stockholms stad får inte bestämma? Staden får inte ens några intäkter av att Kungsträdgården Park och Evenemang använder sig av en av Stockholms mest centrala platser? Det där är ju en jämra skandal, det borde någon kolla upp igen och skriva mer om… Några jippon om året – eller i månaden – är väl inga problem, men just nu är Kungsan verkligen ”för mycket evenemang och för lite park”.

 5. eric

  men, det finns väl 100 parker i stockholm där man kan vila benen, äta en glass, kika på folk, prata en stund, tjuvlyssna – och det utan att underhållas av hamburgerclowner eller diverse C-artister som wailar sig igenom säsongens D-hits i skrälliga högtalare?

  varför måste man då kunna göra det i ALLA parker?
  skoj med evenemang, tycker jag. restaurangvecka, hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s