Älskade Whitney

whitney-houston

–Undra om Michael Jackson visste hur älskad han var, om han visste vad han betydde för folk. – Jo, fast han sålde ju ut femtio konserter på några timmar, det var ändå ett kärleksbevis.

Det pratas och skrivs om pedofili och anorexia och bisarra familjerelationer men om det är något som överskuggar alla andra känslor i dessa MJ-hysteriska dagar så är det kärleken, den där rena oförställda kärleken man kan känna inför popperfektion. Visste han? Förstod han att vi älskade honom ändå, trots att vi tyckte att han var obegriplig?

Senast jag hade den där diskussionen började vi snart prata om vilka – ännu levande – artister det är som nu skulle behöva lite fler kärleksbevis. Whitney Houston, till exempel. Vad hände med Whitney efter det att hon hängdes ut i den sorgliga, sorgliga dokusåpan Being Bobby Brown? Hur mår hon? Har hon någon röst kvar? Blir det någon come-back?

Svaret fanns förstås på teh internets. För bara några dagar sedan läckte en demoversion av Whitneys kommande singel, I Didn’t Know My Own Strength, ut på nätet. (Skivan kommer ut först i september.) Det låter som… en Whitneyballad från 80-talet, tyvärr ingen klockren 2000-tals-hit.

Men det är hon! Whitney sjunger igen! Och rösten är vacker, äldre såklart, betydligt äldre, skrovligare, raspigare, men det spelar ingen roll, hon sjunger fortfarande så bra att jag förflyttas tillbaka till cirka 1987 och veckorna när jag gick på skolgården med min freestyle och lyssnade på Whitney till dess att bandet skavdes av:

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s